Erve Groot Avest
Oelerschoolpad 14
7554 SR Hengelo
E-mail
06 523 518 03
Belangrijke kenmerken van dit pachtbedrijf
De informatie over dit pachtbedrijf is voor het laatst geüpdatet in 2025
Eigen vlees in de kuip
Sinds 2006 bestiert de familie Brandt op erve Groot Avest een vleesveehouderij met eigen winkel. Remco concentreert zich op de boerderij, echtgenoot Miranda runt de boerderijwinkel en haar vader Gerard helpt als ervaren slager in de winkel. Daar wordt vlees én zuivel verkocht. De drempel om even aan te wippen is laag, want over het erf loopt een prachtige wandel- en fietsroute. Voor recreanten die langer willen blijven, is er een Bed&Breakfast, van alle gemakken voorzien.
Extra informatie vind je op:

Korte keten
Het vlees is afkomstig van Blonde d’Aquitaines en sinds 2025 ook van Black Angus koeien. Die groeien op op eigen erf met veel rust en ruimte. Ze worden geslacht in een Twentse slachterij waarna het vlees op Erve Groot Avest wordt verwerkt en rechtstreeks verkocht aan horeca-gelegenheden en consumenten. Deze korte keten staat, samen met de huisvesting en het voer van eigen land, garant voor een duurzaam stuk vlees. “De consument is duidelijk op zoek naar beter eten. Het heeft vanaf het begin als een trein gelopen.”
Stalmest voor eigen grond en kasteeltuin
Bij de boerderij hoort een areaal grond van 13,5 hectare. Op deze percelen wordt maïs verbouwd wat samen met het kuilvoer dient als voer voor het vee. De vleeskoeien grazen in de zomer buiten. In de winter staan ze in een stal die voldoet aan alle eisen op het gebied van loop- en ligruimte. De strorijke stalmest wordt niet alleen gebruikt voor het eigen bedrijf maar ook door de hoveniers van Twickel voor het bemesten van de kasteeltuin.

Black Angus
De Black Angus kalveren komen van het landgoed, worden daar grootgebracht en alleen gevoerd met gras en granen van het landgoed. We streven naar een zo optimaal mogelijke kringlooplandbouw. De dieren leiden een natuurlijk leven. Dat proef je terug in de smaak: heel mals, met een mooie gemarmerde structuur. Wilt u dit vlees rechtstreeks van de boerderij bestellen?
Dat kan hier
Blonde d'Aquitaine
Er is gekozen voor dit Franse rundveeras omdat het in combinatie met een uitgekiend veevoer-rantsoen garant staat voor smaakvol, cholesterolarm en mals vlees

Twickelburger
Het vlees prijkt op de menukaart van horecagelegenheden. Zo is de ‘Twickelburger’ van ’t Hoogspel afkomstig van erve Groot Avest

Boerenzuivel
Behalve vlees is er ook boerenzuivel te koop. De (karne-)melk, yoghurt en vla is dagvers.

Twickelkaas
Erve Groot Avest functioneert als verkoop- en distributiepunt voor Twickelkaas. De kaas, gemaakt met melk van Twickelpachters, wordt vanuit hier verspreid over de regio.
Twickel kaas
Bed&Breakfast
Er is een mogelijkheid om te overnachten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, en een ontbijt of picknickmand is snel geregeld!
